palvemaraton

Pöördumine raamatu autorilt

Sissejuhatus autorilt

Usun, et Jumalat saab näha detailides. Ta tahab, et me küsiksime võimatut ja otsiksime Tema vastust. Jätsin igasse päeva ruumi imede jäädvustamiseks. Kutsun teid üles iga päev jäädvustama kirjalikult tunnistusi selle kohta, et Jumal tegutseb ja vastab teie palvetele. Te hakkate nägema Tema sõrmejälgi kõikjal enda ümber. Mõned võivad nimetada juhtunut imeks, teised võivad öelda, et see oli vastatud palve. Igal juhul ma tahan, et te otsiksite tõendeid selle kohta, kuidas Jumal osaleb teie elus ja et Ta töötab salapärastel ning võimsatel viisidel, mida me ei suuda alati mõista.

Kas olete ummikus? Kas tundub, et Jumal on lakanud teid kuulamast? Kas teile tundub, et olete lõpetanud Jumala kuulamise ja otsimise? Olete uskunud valet, et Ta ei vasta enam palvetele? Ma tahan teile öelda, et Ta kuulab, et Ta töötab ja et kõikjal teie ümber sünnivad imed. Peate lihtsalt oma vaimsed silmad avama. Esiteks peame võtma endale pühaliku ja tõsise kohustuse. Peame võtma vastutuse.

Nende väikeste raamatute avaldamisega kohustasin ma end maailmale aru andma. Ma ei saa enam suhtuda teistesse inimestesse lugupidamatult, vastata kurjale kurjaga, kätte maksta, süüdistada, kurta, vabandusi otsida ja elada nagu paljud teised inimesed minu ümber. Kuigi ma olen täiuslikkusest väga kaugel, lubasin, et püüan olla teistsugune. Ja ma avastasin, et te jälgite mu lubadusi. See muutis mind. Ma ei tee seda teie heaks, kuid olen avastanud, et on olemas hämmastav jõud avalikus vastutuses ning selle kaudu saavutate kergemini distsipliini ja järjepidevuse, millega kaasneb lõpuks rahu.

Lõpetage liiga kiiresti alla andmine. Võtke endale kohustus; trügige end uues suunas; võtke vastu väljakutse; astuge järgmine samm; lõpetage hoolimine sellest, mida teised arvavad!

Järgmise neljakümne päeva jooksul järgige „Seitset sammu vaimse läbimurde poole“. Mõtisklege igal hommikul selle päeva piibliloo üle. Keskenduge igapäevasele ülesandele. Minge ja otsige Jumalalt vastust oma palvetele.

Kui te “Eksite teelt”, tulge tagasi ilma häbi ja süütundeta. Vaadake iga päev üle „Seitse sammu vaimse läbimurde poole“. Soovitan teil leida endale järgmiseks neljakümneks päevaks palvekaaslane, kes aitab teil selle protsessi sees vastutada. Kohtuge väikese mõttekaaslaste grupiga ja kasutage iganädalasi aruteluküsimusi ning teemasid (mis põhinevad Jeesuse küsimustele), et üksteist julgustada ja edasi lükata ning mitte kunagi, mitte kunagi alla anda!

Kandke oma “kogetud imesid ja vaimseid taipamisi” endaga kaasas ning kirjutage üles tõendid selle kohta, kuidas Jumal teie elus töötab. Te tekitate endale uue harjumuse otsida iga päev Jumala sõrmejälgi, pidades meeles, et see on protsess. Mõnikord ei juhtu imed üleöö ja võib-olla ei peaks mõni neist juhtuma. Sellel projektil on teatud tõuge, mille avastate; see avaldub palvetega edasi liikudes.

See ei ole lõbus lugemine, vaid pigem tegevuspäevik, nii et palun ärge tehke seda viga, et teete seda paar päeva, ei näe tulemusi ja seejärel “unustate ja jätkate oma vana elu”. On aeg näha Jumalat oma elus võimsalt töötamas. Peatage oma uskmatus järgmiseks neljakümneks päevaks ja vaadake, mida teie Isa teeb. Nii et alustame…

7 sammu vaimse läbimurdeni

1. Ma põlvitan igal hommikul esimese asjana palveks.
2. Kirjutan oma võimatute palvete nimekirja ja panen selle nähtavale kohale.
3. Ma palvetan nende asjade pärast iga päev, vajadusel isegi igal tunnil.
4. Astun iga päev konkreetseid samme oma imede poole.
5. Ma jälgin ja salvestan iga päev “Imesid ja Vaimseid Taipamisi” ning tõendeid Jumala töö kohta oma elus.
6. Kui teen vea, tunnistan seda kohe, kahetsen ja parandan end kiiresti.
7. Võitlen püüdlikult ja kohusetundlikult oma kahtluste, hirmude, eneseõigustuste ning kaeblemistega, valides selle asemel tänutunde.

Kirjutage märkmikusse oma palvesoovide nimekiri, mis tunduvad ilma Jumala abita võimatud. 40. päevane võimatute palvete loend:

  1. _____________________
  2. _____________________
  3. _____________________
  4. _____________________
  5. _____________________
  6. _____________________
  7. _____________________
  8. _____________________
  9. _____________________
  10. _____________________