palvemaraton

Pöördumine koguduse palvegrupi poolt

Tere kallid sõbrad, vennad ja õed!

Meil on hea meel, et olete otsustanud sellel palvemaratonil osaleda ja nii hakkame koos liikuma 40 päeva jooksul.

Tahame veidi jagada selle projekti autori kohta. Meie 40-päevane palve põhineb KIT CUMMINGS’i kirjutatud raamatu materjalidel – “40 päeva palvet“. See raamat on korduvalt tekitanud sensatsiooni erinevates kirikutes üle maailma, eriti Dallases. Raamatu autor ütleb, et väga oluline on õppida nägema Jumalat igas päevas ja igas hetkes. Märgata mitte ainult päevas Jumala olemasolu, vaid ka siis, kui me läheme ja teeme midagi, selles näha, kuidas Jumal töötab ja meie palvetele vastab. Autor kutsub unistama suurelt ja panema kirja oma 10 palvesoovi, mis on võimatud Jumala abita.

Me kasutame üht tema meetodit, kuidas ehitada suhet Jumalaga, et see suhe tooks au Issandale. Autor rääkis, et ükskord ta eksis teelt ja sattus probleemide jadasse, ning see pani ta mõtlema: ta hakkas uuesti Jumalat otsima ja Jumal tänatud, et ta leidis!

Kui Kit ise hakkas selles raamatus kirjeldatud viisil palvetama ja tegutsema, hakkas Jumal tema elus tegema hämmastavaid asju: Näiteks külastades oma sõpra vanglas ja kuulutades talle evangeeliumi, sai sellest alguse suur vaimulik teenistus Ameerika vanglates. Ta tahtis kirjutada vaid ühe raamatu ja nüüdseks on kuus raamatut juba kirjutatud. Ta ainult unistas raamatust, kuid tal on juba filmi stsenaarium. Ja juhtus palju muud huvitavat. Kui ta seda teekonda alustas, ei kujutanud ta isegi ette, et Jumal vastab nii hämmastavalt. Tänapäeval kuulab Kit väga hoolega kõike, mida Püha Vaim talle ütleb ja kuhu ta teda juhib.

Oluline on usaldada ja järgida selles raamatus kirjeldatud protsessi. Selle käigus saame vaadelda, imetleda ja vaimustuda oma vägevast Jumalast, sellest, kuidas Tema töötab ning kuidas Ta vastab meile, nagu tundus, meie võimatutele palvetele. Sina ja mina teame ju, et Jumala jaoks pole miski võimatu!!

Õnnitleme kõiki selle otsuse puhul, läbida 40-päevane maraton – 10 võimatut palvet Jumalaga. Oleme teie üle uhked ja armastame igaüht ning on tore, et saame kõik koos Jeesuse Kristuse jüngritena vaimselt kasvada!

Palvemaratoni seitse metoodilist sammu

Meil on väga hea meel, et oleme ühiselt haaranud härjal sarvist: 40 päeva töötame koos Jumalaga, üksteisega, iseenda ja oma südamega, oma mõtlemise ning elu kallal.

Tahaksin veidi lahti mõtestada need seitsme sammu vaimse ärkamiseni.
1) Esimene samm – hommikul ärgates, voodist tõustes, enne kõiki muid toimetusi ja vannituba, põlvitada Jumala ees ja palvetada.
Näiteks: Tere hommikust Isa, ma tänan Sind elu eest, uue päeva eest, kõige eest, mis mul on! Ma armastan Sind ja tahan alustada seda päeva Sinust ja veeta see Sinuga. Ma tean, et Sa armastad mind, ma palun õnnista mind ja mu päeva.
See on näide palvest, aga see ei ole kindel palve!!!
Oluline on koheselt peale ärkamist palvetada, näidates sellega, et päev algab Jumalast, mitte igapäevase sagimise ja asjadega! Te näete, kuidas vaid see üks muutus täidab teie elu imedega!

2) Teine samm – kirjutada nimekiri oma 10-nest võimatust palvest.
Autor ütleb, et palved tuleks kirjutada võimalikult täpselt ja konkreetselt. Hoiduge seda tüüpi palvetest: Ma tahan rahu kogu maailmas; Et kõik paraneksid; Et kõik saaksid rikkaks jne.
Kirjapandust peaks olema selgesti arusaadav, millistel tingimustel saab lugeda, et palvet on kuuldud, sellele on vastatud ning saate kinnitada, et Jumal vastas teile ja tegi seda.

3) Kolmas samm – oleme oma palved kirja pannud ja nüüd peame selle nimekirja eest palvetama iga päev ja isegi iga tund. Et need palved ja taotlused saaksid meie osaks ja meie fookus püsiks alati nendel!

4) Neljas samm – võtan endale kohustuse astuda iga päev konkreetseid samme oma imede suunas. Panime kirja oma palved ja ootame Jumalalt imet, aga kui me lihtsalt ootame ning ise midagi ei tee, siis on see nii, nagu Piibel ütleb: usk ilma tegudeta on surnud! Ka meie jaoks on oluline midagi ära teha. Palvetamine ei tähenda, et ainult meie räägime, see tähendab, et me kuulame ka seda, mida Jumal meile ütleb.
Autor kirjutas, et tema elu muutus palju sellest hetkest, kui ta hakkas mitte ainult palves rääkima, vaid ka kuulama, Jumalale küsimusi esitama ja vastuseid kuulma, olema Püha Vaimuga tihedas kontaktis – kuulates ja kuuldes Teda!

Kit kirjeldab, et muutis oma palveelu: ta hakkas vähem palves rääkima, sest Jumal teab juba niigi kõiki meie vajadusi. Seniste palvete asemel hakkas ta moodustama ja kirjutama küsimusi, küsima neid Jumalalt ning paluma, et Jumal annaks neile vastused. Ta hakkas harjutama järgmist: Jumal, ma lõpetan rääkimise – nüüd räägi Sina minuga. Ja päeva kestel pani ta kirja kõik, mida Jumal, Püha Vaim talle ütles.

See tähendab, et iga palvesoovi kohta kirjutas ta küsimused. Näiteks:
– Püha Vaim, mida ma saan täna teha, et saada paremaks abikaasaks?
– Jumal, mida ma saan täna teha, et saada oma lastele paremaks isaks?
–Püha Vaim, mida ma saan teha või kuhu saan täna minna, et aidata kellelgi pääseda?
Jumal hakkas talle vastama ja ideid hakkas tulema ning juhtusid erinevad sündmused. Keegi kirjutas talle või kohtus ise kellegagi ja iga selline hetk oli seotud vastusega tema küsimustele. Kõik ideed, mis teile tulevad, tuleb üles kirjutada ja seejärel tegudena ellu viia.

5) Viies samm – jäädvustan iga päev ilmnenud imesid ja vaimseid säravaid taipamisi ning tõendeid Jumala töö kohta oma elus.

Et meie usk ei oleks surnud, on meile oluline jälgida ja märgata, mida Jumal meie igas elupäevas teeb, kuidas Jumal meile vastab, kuidas Ta meiega räägib, kelle kaudu ja mida ütleb või teeb. Peame olema nagu lapsed, et märgata Jumala tegusid ja imesid, et kogu see protsess ei oleks koorem ja vaev, vaid pigem nagu mäng!

6) Kuues samm – kui ma teen vea, tunnistan seda kohe, kahetsen ja parandan selle!

40 päeva jooksul võib juhtuda erinevaid asju. Kui me tegime vea või patustasime, siis see sulgeb kohe meie südame – loomulikult ei lõpeta see Jumala tööd, aga see sulgeb meie silmad ja me ei näe Jumala tööd ! Seetõttu, kui nii juhtus, on oluline kohe kohtuda või helistada, õde õega või vend vennaga, rääkida – paluda andestust, parandada meelt. Ära anna kuradile ja solvumistele, ülekohtule ega pahameelele kohta oma südames, puhasta süda ja mine koos Jumalaga edasi! Hoiame oma tähelepanu suhtel Jumalaga.

7) Seitsmes samm – võitlen püüdlikult ja kohusetundlikult oma kahtluste, hirmude, eneseõigustuste ning kaeblemistega – valides selle asemel tänulikkuse!
Tänulikkus on viljakas pinnas Jumala imede jaoks.

Niisiis iga päev:
– loeme oma palvete nimekirja,
– kirjutame Jumalale küsimusi,
-esitame need küsimused Pühale Vaimule
-kuulame Püha Vaimu ja seda, mida Ta meile ütleb ning kuidas Ta vastab
– järgime kõiki seitset kirjeldatud sammu.
Soovin teile kõigile viljakat maratoni, palju ilmutusi Jumalalt, vastuseid palvetele ja palju imesid.